kontinental tohum için ürünler (5)

Anason tohumu

Anason tohumu

Anason tohumları - Orta Çağ'ın başlarında Avrupa'ya getirilen bir baharat ve hızla mutfakta popülerlik kazandı. Antik medeniyetlerin rahipleri ve şifacıları anason tohumlarını takdir ediyordu - şifalı özellikleri bazen mucizeler olarak adlandırılıyordu. Mutfakta, anasonun tüm parçaları her türlü formda kullanılır. Anason tohumları, turşulara canlı bir tat vermek için eklenir. Eğer bunları defne yaprağı ve tarçın ile karıştırırsanız, soğuk et yemekleri için mükemmel bir ev baharatı elde edersiniz. Proteinler (g / 100g): 18,0 Yağlar (g / 100g): 16,0 Karbonhidratlar (g / 100g): 35,0 Enerji değeri (kcal / 100g): 360,0
Kırmızı Darı - Tahıllar

Kırmızı Darı - Tahıllar

Darısı, Avrasya'nın en eski tarım bitkilerinden biridir. Darı, yaklaşık 7000 yıl önce tarımına başlanmış ve değerli bir tahıl ürünü olarak kabul edilmektedir. Tahıl (dar olarak adlandırılan) çorbalar, tahıllar ve diğer mutfak ürünleri yapmak için kullanılır; aynı zamanda kümes hayvanları için değerli bir yemdir. Büyüme dönemi 60 ila 120 gün arasındadır. Bitki, sıcak iklimi seven ve kuraklığa dayanıklı olup, toprak tuzluluğuna da dirençlidir, ancak asidik toprakları tolere etmez. Verim, hektar başına 1417 kantardır. Saman ve yeşil kütle, hayvan yemi olarak kullanılır. Rusya'da, esas olarak Volga ve Orta Kara Toprak bölgelerinin kurak bölgelerinde yetiştirilmektedir. Neredeyse glütensizdir, bu nedenle bazı tahıl ürünlerine karşı protein intoleransı olan çölyak hastalığı çeken insanlar için önerilebilir. Darı, kan oluşumunu teşvik eder. Darı lapası, hipertansiyon ve kardiyovasküler sistem hastalıkları için önerilmektedir.
Spelt - Tahıllar

Spelt - Tahıllar

Bu bir tahıl ürünüdür. Olgunlaşma süreci, birçok fungal hastalığa karşı dayanıklıdır, bakıma ihtiyaç duymaz. Başak, kirden kapalıdır, biriken nemi kaybetmez, zararlılardan korunur. İçeriğinde bol miktarda protein, az kalori ve değiştirilemeyen birçok amino asit bulunmaktadır. Ayrıca diğer vitaminler ve çeşitli makro ile mikro besin maddeleri içerir. Ondan ekmek, lapalar, çorbalar, krakerler, soslar ve kremler, balık, et için garnitürler ve tatlılar gibi birçok farklı yemek hazırlanabilir.
Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş, yemeklerde baharat olarak ve parfüm, kozmetik ve sabun yapımında hoş bir aroma vermek için kullanılır. Bitki, iyi bir bal bitkisidir. Sosis, peynir, konserve et ve balık, turşular, likörler gibi yiyecekleri tatlandırmak ve güçlendirmek için yaygın olarak baharat olarak kullanılır; ayrıca Borodino ekmeği, şekerleme ve mutfak ürünlerine eklenir ve Almanya'da belirli türde bira ve likörlerin üretiminde de yer alır. Meyveden elde edilen uçucu yağ, parfüm ve kozmetiklerde, parfüm ürünlerine çiğdem, menekşe, gül, bergamot, zambak, limon vb. kokular vermek için kullanılan linalyl asetat, sitral ve diğer aromatik maddelerin sentezinde kullanılır. Uçucu yağ, teknoloji, sabun yapımı ve tekstil endüstrisinde de kullanılır. Uçucu yağ damıtıldıktan sonra, sabun endüstrisinde ve oleik asit üretiminde kullanılan yağlı yağ çıkarılır.
Safflower - Yağlı tohumlar

Safflower - Yağlı tohumlar

Aspir – eski bir yağ ve boya kültürü. Yağ tohumu olarak kullanılır, yağı margarin üretiminde kullanılır. Aspir boyası ile yapılan ürünler, aspir yağı özellikle kozmetolojide takdir edilmektedir. Vücutta sentezlenmeyen linoleik asit (yaklaşık %80) ile doymuştur. Linoleik asit, kan damarlarına elastikiyet kazandırır, vücudun önemli süreçlerini düzenler, nemlendirici etki gösterir ve yüksek penetrasyon kabiliyetine sahiptir. Aspir yağı, cilt üzerinde yumuşatıcı, güçlendirici ve besleyici bir etki yapar, hücresel fonksiyonları normalleştirir, kan dolaşımını iyileştirir, anti-inflamatuar bir etki gösterir, yüksek su tutma ve nem düzenleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, aspir yağı boyası, kozmetiklerin diğer bileşenlerini cildin daha derin katmanlarına aktif bir iletici olarak hizmet eder.